Nieuws

20-09-2017
Bij een incassozaak starten wij altijd in de buitengerechtelijke fase. In deze fase wordt er geÔncasseerd zonder tussenkomst van de rechter. De kosten die u in deze fase moet maken om uw factuur alsnog betaald te krijgen, de incassokosten, kunt u verhalen op uw debiteur. Maar geldt dat ook bij een gerechtelijke procedure, als u wťl naar de rechtbank moet: kunt u dan ook de gemaakte proceskosten verhalen op uw debiteur?
Lees meer
03-08-2017
1 september nadert met rasse schreden. Bij de rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland wordt het dan verplicht digitaal te procederen in civiele handelsvorderingen met een belang vanaf 25.000 euro.
Lees meer
02-08-2017
De overheid mag incassoís van vijf grote overheidsinstanties (UWV, CAK, DUO, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Zorginstituut Nederland) clusteren en overdragen aan het CJIB. De overheid probeert zo te bewerkstelligen dat mensen die meerdere overheidsschulden hebben uitstaan, zoveel mogelijk met ťťn deurwaarder te maken hebben.
Lees meer
25-07-2017
Nederlanders is gevraagd of zij privť weleens onbewust een rekening niet of veel te laat betaald hebben in de afgelopen 12 maanden. Bij bijna een derde (32%) is dit onbewust wel eens gebeurd. Opvallend genoeg blijkt het ontvangen van een online factuur in plaats van een nota per post hiervan de voornaamste reden te zijn.
Lees meer
30-06-2017
De vereenvoudiging van het stelsel van griffierechten (geld dat moet worden betaald voor het voeren van een rechtszaak) heeft geleid tot onbedoelde en ongewenste gevolgen. De operatie zorgde onder meer voor minder handelszaken (veel voorkomende zaken over arbeids- en huurzaken, verzekeringen en overeenkomsten).
Lees meer
07-06-20117
62 procent van de werkgevers heeft te maken met personeel met financiŽle problemen. Een werkgever is al snel 13.000 euro per jaar kwijt aan een werknemer met financiŽle problemen die voltijds werkt en een modaal salaris verdient.
Lees meer
23-05-2017
Gerechtsdeurwaarders hebben in 2016 maar liefst 18 procent minder woningen ontruimd dan in 2015. Dat blijkt uit cijfers van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). De daling komt vooral door de gezamenlijke inspanningen van verhuurders en gerechtsdeurwaarders. Het aantal beslagen is gedaald met 7 procent.
Lees meer
19-05-2017
Nu een vonnis van de Rechtbank Amsterdam het incasseren van kleine vorderingen moeilijker maakt, is het tijd om na te denken over lagere griffierechten en hogere proceskostenvergoedingen. Dat zeggen vertegenwoordigers van de deurwaardersbranche en de incasso-advocatuur.
Lees meer
15-05-2017
De Credit Managersí Index (CMI) is in april met 0,9 punten gestegen ten opzichte van maart, de maand uitkomst is 56,8. De CMI stijgt nu al drie maanden achtereen, met name de positieve factoren zoals omzet, aantal nieuwe klanten en het totaal geÔncasseerde bedrag dragen bij aan deze positieve trend. In april zijn er slechts 318 faillissementen uitgesproken (bron: www.faillissementen.com).
Lees meer
05-05-2017
Den Haag heeft geen idee hoeveel Nederlanders er problematische schulden hebben. "Het is verbazingwekkend dat de overheid op zo'n belangrijk thema zijn cijfers slecht op orde heeft." Hoe kunnen die mensen dan de juiste hulp krijgen?
Lees meer